utorok 18. septembra 2012

Vrecúška na bylinky


Leto, moje najobľúbenejšie ročné obdobie sa končí a s ním odchádza aj zeleň, kvetiny a lúky posiate bylinkami. Aj tento rok som si spravila zásobu byliniek, z ktorých si budem počas chladných zimných dní robiť lahodné čaje. Som zásobená repíkom lekárskym, materinou dúškou, myším chvostíkom a skorocelom... blahodarné rastlinky z Božej lekárne...

Za účelom efektného, oku lahodiaceho (rozumej páčivého :-) ) skladovania byliniek som ušila bavlnené vrecúška a zároveň využila techniku transferu obrázka na textil.


transfer obrázka na textil "zošúchavacou" technikou, návod tu
  

4 komentáre:

  1. Krásné-hrozně moc se povedly!!!Já budu ted zkoušet něco podobného technikou pečícího papíru!Krásný den!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem Miška, prídem sa potom pozrieť ako to funguje s papierom na pečenie, tú techniku teda ešte nepoznám ;-)

      Odstrániť
  2. Natálko, pytlíčky jsou božííí!!! Krásně jsi to učmanila (Pavlovi Zedníčkovi se při studijích v Brně na DAMU říkalo čmaňa - od toho čmanit, něco robiť;o). Na blogu jsem Ti zanechala odpověď na Tvůj milóčký komentík. Vďaka. Jdu Ti to tady prošmejdit:-D. Ale huž včilka můžu říct, že máš čmankózní blog, drahá moja. Čuky Míša

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I pondered to myself recently what were the most important things in my life. The answer seems to be clear that art was up there in importance. Why? Frankly, I don't really know. May be someone here can enlighten me?
    As was my wont when I have some free time, I browsed the marvelous site, Wahooart, where they keep thousands of digital images for customers to select to have printed into handsome canvas prints for their homes.
    This image jumped out to jolt my reveries: Still life with bread, by the Cubist Georges Braque. Is art like this picture, as essential as bread and water, or should I say bread and wine?

    OdpovedaťOdstrániť